Att rensa storleksetiketter i vinyl

Storleksetiketterna levereras utskurna med ej rensade.

Trycket består av två lager en genomskinlig (klistrig) bärare och en färgad vinyl som sitter på.

Börja med att ta bort den överflödiga vinylen så att själva storleksetiketten sitter kvar på bäraren. Använd en smal pincett/ sprättaren för att försiktigt pilla bort det som inte ska vara kvar på etiketten. Etiketter med kontur tar man bort allt runt om och i siffrorna, övriga etiketter tar man oftast bort själva siffran. Blir du osäker på hur den ska se ut kika här.

Brukar rensa alla på en gång, förs vinylen som är i etiketten, sist drar jag bort vinylen som är runtomkring. Därefter lägger jag arket på en ren yta tex plastficka. Bäraren är klistrig och man vill skydda trycken från damm.

Klipp ut önskad etikett och stryk på. Instruktioner finns här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *